Caption align here

Blog Full Left Sidebar With Frame

Programi i bursave të Biznesit Gjerman është një iniciativë e përbashkët e Ost-Ausschuss dhe e Ministrisë Federale për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik, i realizuar për herë të parë në vitin 2003. Ky program përfshin këto vende: Kroaci, Serbi, Bosnjë-Hercegovinë, Shqipëri, Mali i Zi, Maqedoni dhe Kosovë. Që nga viti 2007 pjesë e këtij programi janë bërë edhe bursantët nga Shqipëria. Në kuadër të këtij programi çdo vit përzgjidhen në emër të...
Read More
Në kuadër të aplikimeve nën programin Erasmus+, Komponenti i Rritjes së Kapaciteteve për Arsimin e Lartë (Capacity Building in Higher Education), për vitin 2022, UAMD është shpallur fitues në 4 projekte në cilësinë e partnerit.   Përfshirja në projektet e ndërtimit të kapaciteteve do të shërbejë për trajnimin e stafit dhe studentëve, si dhe do të kontribuojë për ndërtimin e një infrastrukture më të zhvilluar në Fakultetet e UAMD-së. Partneritet...
Read More
Master Profesional i Përbashkët në “Akuakulturë dhe Peshkim Detar” pranë:Universitetit “Aleksandër Moisiu, Durrës, Universitetit Bujqësor të Tiranës dhe Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë. Masteri Profesional i përbashkët është hapur nëpërmjet Urdhërit Nr. 580, datë. 04.10.2022 të Ministrisë së Arsimit dhe Sportit, në kuadër të projektit të financuar nga BE “Ngritja e kapaciteteve për Rritjen Blu dhe zhvillimin e kurrikulave të peshkimit detar në Shqipëri” (www.almars-project.eu), nën drejtimin e Universitetit të Splitit,...
Read More
1700 studentë të universitetit “Aleksandër Moisiu” e patën mbrëmjen e së premtes një nga më të rëndësishmet e jetës së tyre. Pas vite studimesh, ata kurorëzuan mbrëmë ëndrrën e tyre, diplomimin. Rektorja e UAMD-së, Prof. Dr. Kseanela Sotirofski: Studentët, gjithmonë të parët! Ne ju kemi vënë ju gjithmonë të parët. Kemi dashur të stimulojmë dhe zhvillojmë kuriozitetin tuaj intelektual, kemi nxitur kreativitetin tuaj, jemi rrekur t’ju formojmë më aftësitë e...
Read More
Më datë 29 shtator, Universiteti “Aleksandër Moisiu” pati kënaqësinë të organizonte aktivitetin e çeljes së projekteve të diplomave të dyfishta me institucione të arsimit të lartë të vendeve të BE-së. Konkretisht: Doktoratë në “Shkenca Edukimi” në partneritet me Universitetin Pedagogjik të Krakovës, Poloni; Master Shkencor në “Administrim Publik” në partneritet me Universitetin Côte d’Azur, Nice, Francë; Diplomë e dyfishtë Bachelor në “Bashkëpunim dhe zhvillim ekonomik” në partneritet me Universitetin La...
Read More
1 2 3

Gjithçka ndodh në UAMD

Këtu do të gjeni të rejat më të fundit rreth universitetit, kërkimit shkencor dhe ndërkombëtarizimit, arritjeve të studentëve dhe stafit, aktivitetet shkencore, sociale, kulturore dhe sportive që zhvillohen, etj.

Të rejat e fundit

Programi i bursave nga biznesi gjerman
07/10/2022By
UAMD, lider në projektet Erasmus + CBHE të Bashkimit Europian
06/10/2022By
Master Profesional i Përbashkët në “Akuakulturë dhe Peshkim Detar”
05/10/2022By